Ingrediencie
- Kuracie prsia 2 ks
- Mrkva 2 ks
- Pomaranč 1 ks
- Paradajkový pretlak 1 lyžica
- Pomarančová šťava 1 šálka
- Zemiaková múka 1 lyžička
- Cibuľa 1 ks
- Zázvor 2 cm
- Olej 1 lyžica
- Pažítka 1 zväzok
- Soľ
- Čierne korenie
Každý večer varím obed, aby som ho na druhý deň zjedol v práci. V našich korporačných priestoroch máme tú česť, že pripravené jedlá si môžeme zohriať a spoločne ich zjesť s „korpokamoškami“. Našu obedovú skupinu momentálne tvorí Ulka, Hodná a ja. Prednedávnom k našej družine takisto patrila Panda a Milenka. Bohužiaľ, obidve sa s nami rozlúčili. Panda našla prácu v inej firme a Milenka sa presťahovala z Krakova do Viedne. „V Brazílii po každom poriadnom obede, ktorý obsahuje mastné kusy mäsa, je povinné dať si kúsok pomaranče. Vďaka tomuto žalúdok rýchlejšie vytvára šťavy“. Toto poučenie vyplývalo z mojich úst minimálne raz do týždňa (hlavne vtedy, kedy firma rozdávala pracovníkom pomaranče zadarmo). Z časom sa toto stalo našim malým, obedovým zvykom. Včera keď som varil môj korporačný obed, spomenul som si na moje bývalé kolegynky, ktoré trpezlivo znášali každú jednu mnou vypovedanú múdrosť. Milenia, Pandzia – pomaranče už nikdy nebudú chutiť tak, ako s Vami!
Postup
- Na panvici dáme opražiť na oleji nasekanú cibuľu dozlata.
- Mrkvu a zázvor nastrúhame na väčšom strúhadle. Pridáme k usmaženej cibuľke a pražíme 2-3 minúty.
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kusy a pridáme na panvicu. Všetko spolu zapekáme.
- V malej miske miešame džús s pretlakom a lyžičkou zemiakovej múky. Takúto zmes vlievame na panvicu a varíme 2-3 minúty.
- Nakoniec pridávame nakrájaný pomaranč a dochutíme soľou a čiernym korením
- Servírujeme s ryžou, posypanou pažítkou.
je to paradny recept…zdravim Panda