Ingrediencie
- Kuracie prsia 4 ks
- Mozarella 2 ks
- Paradajky 5 ks
- Zelený mrazený hrášok 1 kg
- Maslo
- Soľ
- Čierne korenie
Úvod
V novej reštaurácii v Lábe sme mali malú oslavu vo dvojici a okrem iného sme si ako prílohu dali hráškové pyré. Uvedomila som si, že som ho nikdy nevarila, tak reku skúsim. Prsia som mala čerstvé, paradajok veľa na záhrade a mozzarella je tiež vždy v chladničke. Ale hodí sa k nemu vlastne čokoľvek.
Na ozdobu som ešte povarila malé mrkvičky, pripravila karamel z dvoch lyžíc cukru, doň vhodila lyžičku masla a scedenú zeleninu a obalila v karamele.
Postup
- Prsia vcelku opatrne nakrájajte tak, aby ste do zárezov mohli na striedačku vkladať na plátky pokrájanú mozzarellu a paradajky.
- Mäso osoľte a posypte čiernym korením. Dajte do plechu alebo zapekacej misy, prikryte a asi hodinu nechajte piecť pri teplote 180 stupňov.
- Keď je mäso mäkké, odokryte a ešte dopečte. Ja som k mäsu dala ešte piecť oranžové cherry paradajky.
Pyré
- Hrášok duste na masle, osoľte, zalejte trochou vody a dovarte do mäkka.
- Potom rozmixujte na jemné pyré, dodajte ešte maslo.
- Môžete zriediť trochou smotany, ale potom už nebude krásne zelené.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím