Ingrediencie
- kukuričné kuriatko cca 800 g
- horčica hrubozrnná 2 polievkové lyžice
- horčica dijon 2 polievkové lyžice
- chlebová strúhanka 8 polievkových lyžíc
- kapusta hlávková biela 400 g
- mrkva červená 100 g
- Zeler 100 g
- zeler stopkový 100 g
- majonéza 120
- soľ 1 čajová lyžička
- kajenské korenie 1 kávová lyžička
„Kuriatko, na aké nie ste zvyknutí“
Kukuričné kuriatko je hydinové mäso tej najvyššej kvality a kúpite ho už aj na Slovensku.
Kuriatka sú chované voľne na francúzskych farmách a kŕmené prevažne kukuričnou zmesou, ktorá dodáva mäsku tú krásnu farbu, vôňu a krehkosť.
Taktiež sú chované bez použitia antibiotík a rastových hormónov. Kukuričné kuriatko supreme je určite to najšťavnatejšie a najchutnejšie kura, aké ste kedy ochutnali.
Postup
- Zmiešame 2 PL dijonskej a hrubozrnnej horčice. Túto zmes nanesieme štetcom na obe strany kuriatka. Necháme odležať v chlade, pokým nepripravíme šalát coleslaw.
- Kožu na kuriatku obalíme v čerstvej chlebovej strúhanke.
- Kuriatko potom dáme piecť dole kožou na stredne rozohriaty gril. Pri otvorenom grile môžeme kuriatko zakryť alobalom.
- Z každej strany ho grilujeme max 9 minút, spolu 18 minút. V domácom prostredí ho môžeme piecť aj v teplovzdušnej rúre na programe „teplovzdušné pečenie“ a to pri teplote 220°C kožou hore. Pozor – bez podliatia. Pečieme cca 17 minút.
- Po upečení je kuriatko šťavnaté, farba mäsa je žltkastá a mäsko je veľmi krehké – dá sa krájať aj vidličkou. Tepelná úprava musí byť preto veľmi krátka.
- Podávame so šalátom coleslaw, ktorý má sviežu farbu a pestrú chuť. Alternatívnymi prílohami možu byť maslové pyré alebo petržlenové zemiaky.
Šalát coleslaw
Je mnoho receptov na tento svetoznámy šalát. Ja ho robím takto:
- Čerstvú bielu kapustu zbavíme nepekných listov a vyrežeme hlúb.
- Nastrúhame alebo nakrájame na jemno a posolíme. Necháme 10 minút odležať v chladničke.
- Z chladničky vyberieme nasolenú kapustu a ručne poriadne vyžmýkame.
- Zmiešame s nastrúhanou mrkvou, zelerom a nakrájaným stopkovým zelerom.
- Premiešame s majonézou a zbytkami horčicovej zmesi a dochutíme kajenským korením.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím