Ingrediencie
- CESTO
- linecké keksíky 300 g
- maslo 125 g
- KRÉM
- želatina 40 g
- smotana na šľahanie 200 ml
- mäkký syr (Philadelphia) 450 g
- práškový cukor 125 g
- Írsky likér Bailey's 20 ml
- čokoládový prášok 50 g
Úvod
K lahodnej chuti dobrej kávy neodmysliteľne patrí koláč.
Tak ako ja, aj moji kolegovia, ho milujeme, pretože sa s ním veľmi dobre pracuje. Dobre nesie chute rozmanitých ingrediencií a fantázii sa pri ňom medze nekladú.
Na našich cestách po svete sme ochutnali množstvo cheesecakov, aby sme objavili tajomstvo tohto tradičného „syrového” koláča z creamcheesu, ozvláštneného rôznymi chuťovými variácami.
Cheese je koláčik, ktorého veľká výhoda spočíva v tom, že sa v ňom dajú kombinovať rôzne chute, a teda je možné ho absolútne prispôsobiť aktuálnemu ročnému obdobiu.
Nakoľko dlhé roky žijem vÍIrskom Dubline dnes vám ponúknem ten nás Írsky Cheescake.
Príprava
- Pomleté linecké keksíky zmiešame s rozpusteným maslom.
- Zmes naukladáme na spodok tortovej formy.
- Smotanu so syrom a cukrom zmiešame a vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú želatinu a 20 ml írskeho likéru.
- Pokiaľ sa rozhodnete pre dvojitú vrstvu krémov, odoberte ½ krému a primiešajte doň 50 g čokoládového prášku.
- Zmes pridáme do tortovej formy, alebo do individuálnych foriem a necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke na 12 hodín.
- Dekorujte podla svojej fantázie černicami, ríbezľami alebo jahodami.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím