Ingrediencie
- sezamové semienka 5 polievkových lyžíc
- olivový olej 3 lyžice
- cesnak 1 strúčik
- citrónova šťava z polovice citróna
- cícer v plechovke 250 g
- soľ
- petržlenová vňať alebo koriander
- rímsky kmín
Príprava
- Na suchej panvici dozlata upražíme sézamové semienka.
- Horúce semienka a 2 lyžice olivového oleja mixujeme ručným mixérom do momentu, až sa vytvorí jemná, hladká hmota. ( ak nemáme čas, môžme si kúpiť hotovú pastu Tahini)
- Pridáme citrónovú šťavu, cesnak, soľ, kmín rímsky, 1 lyžicu olivového oleja, cícer a mixujeme.
- Pokiaľ je nátierka príliš tuhá, pridáme trochu nálevu z cíceru. Hummus preložíme do misky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
jednoduchá a pritom geniálna vec…za mňa jedno veľké ÁNO…:)
V poslednom čase sa Poliaci zamilovali do hummusu. V Krakove dokonca bol aj Festival hummusu