Ingrediencie
- horká čokoláda 200 g
- vajcia 4
- bielok 1
- práškový cukor 5 PL
- olej 3 PL
- polohrubá múka 5 PL
- prášok do pečiva 5 PL
- tvaroh jemný 250 g
- hrušky 3 ks
Úvod
Hrušky a čokoláda sú overená kombinácia. A svedčí k nim aj tvaroh.
Príprava
- Pripravte si tortovú formu – vymastite a vysypte ju strúhankou.
- Vymiešajte žltky s cukrom.
- Do žĺtkovej zmesi vmiešajte roztopenú, ale vlažnú čokoládu.
- Pridajte olej a mlieko, potom pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva
- Z bielkov urobte tuhý sneh a opatrne vmiešajte. Vylejte do formy.
- Tvaroh zmiešajte so žĺtkom a cukrom a lyžicou opatrne natrite na vrch cesta
- Hrušky rozpoľte, ošúpte, vyberte jadrovník a povarte asi 5 minút v cukrovej vode.
- Hrušky vyberte na dosku a nakrájajte a na noži preneste na povrch koláča.
- Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte asi 40 minút.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím