Ingrediencie
- vajcia 3 ks
- trstinový cukor (cesto) 0,5 hrnčeka
- olej 0,5 hrnčeka
- špaldová polohrubá múka 1,5 hrnčeka
- kypriaci prášok z vínneho kameňa 0,5
- hrušky 5 ks
- škorica
- trstinový cukor (na hrušky) 3 lyžice
- smotana na šľahanie
- vanilkový struk
Aj bublanina môže vyzerať luxusne. A dokonca tak aj chutiť. Že neveríte? Pripravte si šľahačku a ideme na to.
Príprava
- Celé vajíčka zmiešame s cukrom. Prilejeme olej s mliekom a prisypeme múku, do ktorej sme pridali kypriaci prášok.
- Poriadne premiešame, aby cesto neobsahovalo hrudky.
- Hrušky umyjeme a akokoľvek nakrájame.
- Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Na cesto naukladáme hrušky, ktoré ocukríme a prevoniame škoricou.
- Pečieme. 180 stupňov / 25-30 minút
- Kým koláč chladne, vyšľaháme šľahačku. Prevoniame ju zrnkami z vanilkového struku a podávame ju na koláči alebo pri ňom. Jak je libo.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím