Ingrediencie
- Staršie rohlíky 2 ks
- Vajce 1 ks
- Soľ
- Polohrubá múka 1 hrnček
- Mlieka 1 hrnček
- Zelená petržlenová vňať
Úvod
V 90. rokoch vychádzal v Bratislave česko-slovenský týždenník Mosty, ktorý vychádzal v obidvoch jazykoch. V redakcii pracovali aj Česi a hospodárkou bola pani Jitka, ktorá v čase uzávierky, keď sa nestíhalo ísť na obed, priniesla niečo dobré.
A raz to bola sviečková s týmito úžasnými knedľami.
Manžel prišiel nadšený s receptom a hneď ho aj vyskúšal. Osvedčil sa a podávame ho zvyčajne k sviečkovej alebo, ako je aj teraz na fotke, s hovädzím gulášom.
Postup v bodoch
- Rohlíky nakrájajte na kocky.
- V mise zmiešajte všetky položky, nakoniec pridajte rohlíky. Tie môžete predtým ešte opražiť na oleji alebo masle, ale nemusíte.
- Olejom alebo iným tukom vymastiete raňajkov= hrnčeky a naplňte ich zmesou asi do troch štvrtín.
- Postavte do hrnca s vriacou vodou a varte 30 minút.
- Nechajte trochu vychladnúť a vyklopte.
Skoro tak ako ja robim, ale chyba vam tam stipka sody bicarbony plus stipka prasku na pecenie. To ich urobi trosku vzdusnejsie.
Dakujem za tip, nabudúce vyskúšame.
Jej ďakujem ,dnes vyskúšam