Hrnčekové knedle podľa pani Jitky

Hrnčekové knedle podľa pani Jitky

  • 60 min
  • 6 Ingred.
  • 12795 x
  • Porcie 2
  • Príprava 30 min
  • Varenie 30 min
  • Chod
  • Svetová kuchyňa
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • Staršie rohlíky 2 ks
  • Vajce 1 ks
  • Soľ
  • Polohrubá múka 1 hrnček
  • Mlieka 1 hrnček
  • Zelená petržlenová vňať

Úvod

V 90. rokoch vychádzal v Bratislave česko-slovenský týždenník Mosty, ktorý vychádzal v obidvoch jazykoch. V redakcii pracovali aj Česi a hospodárkou bola pani Jitka, ktorá v čase uzávierky, keď sa nestíhalo ísť na obed, priniesla niečo dobré.
A raz to bola sviečková s týmito úžasnými knedľami.
Manžel prišiel nadšený s receptom a hneď ho aj vyskúšal. Osvedčil sa a podávame ho zvyčajne k sviečkovej alebo, ako je aj teraz na fotke, s hovädzím gulášom.

Postup v bodoch

  1. Rohlíky nakrájajte na kocky.
  2. V mise zmiešajte všetky položky, nakoniec pridajte rohlíky. Tie môžete predtým ešte opražiť na oleji alebo masle, ale nemusíte.
  3. Olejom alebo iným tukom vymastiete raňajkov= hrnčeky a naplňte ich zmesou asi do troch štvrtín.
  4. Postavte do hrnca s vriacou vodou a varte 30 minút.
  5. Nechajte trochu vychladnúť a vyklopte.
Hrnčekové knedle podľa pani Jitky

Hrnčekové knedle podľa pani Jitky

Share and Enjoy !

0Shares
0 2

Vytlačiť recept

3 komentáre

  1. Skoro tak ako ja robim, ale chyba vam tam stipka sody bicarbony plus stipka prasku na pecenie. To ich urobi trosku vzdusnejsie.

Ako sa Vám to páči?