Ingrediencie
- Polohrubá múka 250 g
- Vlažná voda 125 ml
- Olivový olej 2 pl
- Soľ štipka
- Kyslá smotana 24% (Schmand)
- Rukola zväzok
- Sušené paradajky naložené v oleji
- Píniové oriešky
- Soľ
- Čierne korenie
Originálny recept pochádza z Alsaska – základ tvorí na tenučko vyvaľkané cesto na chlieb pokryté smotanou a tradične je obložený cibuľkou a slaninkou. Vašej fantázii sa pri oblohe hranice nekladú.
- Rúru predhrejeme na 250 °C (220°C obehový vzduch) spolu s plechom, na ktorom budeme piecť.
- Z múky, oleja, vlažnej vody a štipky soli zamiesime cesto, ktoré s pomocou pomúčenej utierky (pod cestom) vyvaľkáme na tenko (2 mm).
- Cesto dáme na papier na pečenie, poroztierame na nom Schmand, posypeme na drobno nakrájanými sušenými paradajkami a píniovími orieškami.
- Predhriaty plech vyberieme z rúry a obložené cesto stiahneme z papierom na horúci plech.
- Pečieme ca. 12-15 min do zlatista.
- Posypeme čerstvou rukolou a na pitie podávame typicky s burčiakom alebo bielym vínom.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím