Ingrediencie
- Cícer (1 plechovka) 400 g
- Cesnak 1 strúčik
- Cibuľa 1 ks
- Šťava z 1/2 citróna
- Čerstvý koriander
- Petržlenová vňať
- Špaldová múka 2,5 pl
- Morská soľ (podľa chuti)
- Kokosový olej
Úvod
Falafelové placky podávame teplé so zeleninou a s chutným jogurtovým dipom či hummusom, alebo tradične – v pite. Je to na Vás.
Jednoduché – rýchle – dokonalé! Dobrú chuť! 😉
Ingrediencie
- Do mixéra dáme cibuľku, cesnak a cícer – zmixujeme. Mixovať môžete aj ponorným mixérom (tu je potrebné pridať trošku vody, aby sa to lepšie mixovalo).
- Pridáme šťavu z citróna, osolíme podľa chuti, pridáme bylinky (koriander a petržlenovú vňať).
- Zmes dáme do misky, pridáme múku a premiešame, aby vznikla tvarovateľná masa.
- Tvarujeme guličky alebo placky (TIP: lepšie sa pracuje s masou, keď si namočíme ruky, nelepí sa) a dáme do chladničky na 30 min.
- Pečieme na kokosovom oleji z každej strany 4-5 min.
Ja by som povedala, ze ked chceme uz robit falafel tak poctivo kupit a pekne uvarit a nie z plechovky!
myslela som samozrejme, ze cicer je lepsie kupit a uvarit si ho doma
Lenka, super postreh…ja som sa chcela podelit o to, ako si falafel urobit aj „v casovej“ tiesni…nechcela som urcite znehodnocovat recepturu 😉 ale ked sa da nieco hacknut, preco nie..
Som ani nevedel že cícer dostať aj v plechovkách 🙂
Ja robím falafel tiež s korianderovou vnaťou <3 – petržlen úplne nahrádzam koriandrom. Kto v apríli sadil koriander, si môže dovoliť 🙂
Namiesto cibuľe radšej viacej citrónu – potom ani netreba riediť vodou.
A poriadne okoreniť!! 2 čl koriandrových semienok a 2 čl semienok kmínu opražím na sucho na panvici a potom pomeliem v mlynčeku a pridám do cícerovej masy. Mňam.
@Matúš áno, je to taká vychytávka a fakt pomôcka, keď toho času nie je príliš…:)
S tými koreninami to určite vyskúšam 😉 Dik za tip