Ingrediencie
- červená cibuľa 2 ks
- mladá cuketa 2 ks
- cesnak 3 strúčiky
- dijonská horčica 2 lyžičky
- kečup 3 lyžičky
- olivový olej
- sójová omáčka
- soľ
- korenie podľa chuti
Skvelá cuketová nátierka na hrianky.
Príprava
- Cukety nastrúhame (netreba ich lúpať) posolíme a necháme odstáť.
- Šalotku nadrobno nakrájame a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme prelisovaný alebo nadrobno pokrájaný cesnak a krátko opečieme.
- Z cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme do panvice k šalotke a cesnaku. Premiešame a podusíme asi tak 10 minút.
- Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a potom dochutíme kečupom, horčicou a pár kvapkami sójovej omáčky. Môžeme pridať aj nasekanú chilli papričku.
- Podávame s hriankami alebo iným opečeným pečivom.
Výborná nátierka.
Robievam podobne, je vynikajúci, môžem len odporučiť.