Cuketový prívarok so zeleninovou fašírkou a petržlenovými zemiakmi

  • 50 min
  • 19 Ingred.
  • 3639 x

Ingrediencie

  • Cuketa 500 g
  • Cibuľa 1 ks
  • Olej 1 pl
  • Soľ
  • Rastlinná smotana (nemusí byť) 100 ml
  • Uvarená mrkva 1 ks
  • Uvarený kaleráb 1 ks
  • Uvarený petržlen 1 ks
  • Malé zemiaky 2 ks
  • Malá cuketa 1/2 ks
  • Cesnaku 2 strúčiky
  • Chia semienka 1 pl
  • Soľ (na fašírky) 1 čl
  • Čierne korenie
  • Mletá červená paprika
  • Rozmarín 1 stonka
  • Majorán
  • Pohánková múka 3 pl
  • Kukuričná strúhanka

Úvod

Ponúkam vám ďalší zo svojich receptov, ktorý je dôkazom toho, že sa dá navariť chutné a plnohodnotné jedlo bez použitia lepku, laktózy a vajec. Zeleninová fašírka, prívarok z domácej cukety, nové zemiaky zo záhradky – kombinácia, ktorá zaručene nesklame.

Postup

  1. Očistíme cibuľu a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, naň cibuľu a opekáme dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu aj so šupkou. Prilejeme poldeci vody, posolíme a dusíme domäkka.
  2. Keď je cuketa mäkká, prívarok rozmixujeme a ak ho treba rozriediť, prilejte trošku vody alebo rastlinnej smotany. Môžete dochutiť aj niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
  3. Na fašírky si pripravíme zeleninu, ktorú dáme okrem cesnaku, zemiakov a cukety variť do osolenej vody. Zeleninový vývar potom môžete použiť do polievky. Keď je zelenina mäkká, nastrúhame alebo popučíme ju.
  4. Pristrúhame k nej zemiaky a cuketu. Pretlačíme cesnak a dochutíme korením a bylinkami. Namiesto vajca pridáme lyžicu chia semienok, posolíme a poriadne vymiešame.
  5. Zahustíme pohánkovou múkou a vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v kukuričnej strúhanke a opekáme na olejom vymastenej panvici.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 1

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?