Ingrediencie
- Cuketa 500 g
- Cibuľa 1 ks
- Olej 1 pl
- Soľ
- Rastlinná smotana (nemusí byť) 100 ml
- Uvarená mrkva 1 ks
- Uvarený kaleráb 1 ks
- Uvarený petržlen 1 ks
- Malé zemiaky 2 ks
- Malá cuketa 1/2 ks
- Cesnaku 2 strúčiky
- Chia semienka 1 pl
- Soľ (na fašírky) 1 čl
- Čierne korenie
- Mletá červená paprika
- Rozmarín 1 stonka
- Majorán
- Pohánková múka 3 pl
- Kukuričná strúhanka
Úvod
Ponúkam vám ďalší zo svojich receptov, ktorý je dôkazom toho, že sa dá navariť chutné a plnohodnotné jedlo bez použitia lepku, laktózy a vajec. Zeleninová fašírka, prívarok z domácej cukety, nové zemiaky zo záhradky – kombinácia, ktorá zaručene nesklame.
Postup
- Očistíme cibuľu a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, naň cibuľu a opekáme dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu aj so šupkou. Prilejeme poldeci vody, posolíme a dusíme domäkka.
- Keď je cuketa mäkká, prívarok rozmixujeme a ak ho treba rozriediť, prilejte trošku vody alebo rastlinnej smotany. Môžete dochutiť aj niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
- Na fašírky si pripravíme zeleninu, ktorú dáme okrem cesnaku, zemiakov a cukety variť do osolenej vody. Zeleninový vývar potom môžete použiť do polievky. Keď je zelenina mäkká, nastrúhame alebo popučíme ju.
- Pristrúhame k nej zemiaky a cuketu. Pretlačíme cesnak a dochutíme korením a bylinkami. Namiesto vajca pridáme lyžicu chia semienok, posolíme a poriadne vymiešame.
- Zahustíme pohánkovou múkou a vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v kukuričnej strúhanke a opekáme na olejom vymastenej panvici.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím