Ingrediencie
- cuketa 300 g
- feta syr 100 g
- cibuľa 1 ks
- hladká múka 150 g
- vajce 1 ks
- sušené paradajky 25 g
- bazalka
- soľ
- tymián
- čierne korenie
- olej
Cuketová sezóna trvá! Ako dieťa som túto zeleninu neznášal. Keby mi niekto povedal, že z biologického hľadiska je cuketa vlastne ovocie, možno by som zmenil názor. Táto lacná, šťavnatá tekvica, veľmi často v lete hostí na mojom stole. Minulý týždeň som od svokrovcov dostal sedem urodených cukiet. Hmmm…čo by som z nich mohol uvariť? Ako ich mám pripraviť? Upiecť, usmažiť, udusiť a možno prichystať cuketový dezert? Cuketa ponúka veľa možnosti, ale práve v tento večer som mal chuť na chrumkavé placky. Okamžite som šiel do toho.
Príprava
- Cuketu si nastrúhame na strúhadle, osolíme necháme postáť 15 minút. Scedíme sťavu.
- K cukete pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, feta syr, vajce, korenie a múku. Všetky ingrediencie miešame.
- Na rozpálenom oleji robíme placky, ktoré dozlata vysmážame z oboch strán.
- Placky najlepšie chutia s kyslou smotanou.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím