Ingrediencie
- cuketa 150 g
- vajcia 2
- múka (napr. celozrnná) 2 kávové lyžičky
- mladá cibuľka s vňaťou 1
- vegeta
- soľ
- čierne korenie
- posekaná petržlenová vňať
- malý strúčik cesnaku 1
- olej ( je možné piecť aj bez oleja)
Tento recept objavila moja mama. Odvtedy si cuketové placky upečieme hocikedy, hlavne v sezóne, lebo sú jednoduché, rýchlo hotové a dajú sa servírovať ako obed, rýchla večera alebo len tak pod zub. 🙂
Príprava:
- Cuketu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle. Ak je veľmi vodnatá, vyžmýkame z nej vodu.
- Pridáme vajcia, korenie, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a cesnak a nakoniec múku. Všetko premiešame.
- Piecť môžeme na oleji alebo bez oleja na teflónovej panvici. S olejom budú placky trošku mastnejšie ale chutnejšie, bez oleja sú suchšie.
- Do horúcej panvice dávkujeme cesto po polievkovej lyžici. Formujeme do guľatého tvaru – upečú sa z neho malé placičky ako dlaň. Cesto môžeme roztrieť aj po celej panvici, ako palacinky. Pečieme obojstranne cca 5-5 minút.
- Podávame s paradajkami a pečivom, prípadne s tatárskou omáčkou.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím