Ingrediencie
- cestoviny conchiglioni (mušle) 500 g
- čerstvé alebo konzervované paradajky 500 g
- cesnak
- hliva 100 g
- mandle hrsť
- biely jogurt 4 lyžice
- olivový olej
- med 2 lyžičky
- dijónska horčica 2 lyžičky
- soľ
- šalát Insalatina
- šalát poľný
Blížia sa vianočné sviatky plné štedrých a preplnených stolov, mastných a ťažkých jedál, presladených koláčov… Viem, že raz za rok chce asi zhrešiť každý. Ak ale predsa máte chuť na zdravšiu zmenu, skúste napríklad tento šalátik 🙂
Príprava
- Uvaríme si cestoviny.
- Paradajky nakrájame na malé kocky (pokojne aj so šupkou) a vložíme ich na panvicu s mierne zohriatym olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Asi 5 minút podusíme, osolíme a odstavíme.
- Paradajkovou omáčkou naplníme cestoviny a dáme na tanier so šalátom.
- Šalát polejeme dresingom, ktorý sme si spravili z bieleho jogurtu, medu a dijónskej horčice.
- Hlivu natrháme na menšie kúsky, opláchneme, vysušíme a opečieme na olivovom oleji dozlatista.
- Mandle sparíme vriacou vodou a po vychladnutí ich ošúpeme a taktiež opečieme a spolu s hlivou posypeme šalát.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím