Ingrediencie
- vajíčka 4 ks
- pšeničný sirup (alebo med) 8 lyžic
- ražná múka 1 hrnček
- špaldová múka 1 hrnček
- mlieko 0,5 hrnčeka
- maslo 125 g
- kakao 4 lyžice
- kypriaci prášok z vínneho kameňa 1,5 lyžičky
- trstinový cukor cca 0,5 hrnčeka
- červené víno (Frankovečka) 1 dcl
- jahody
- smotana na šľahanie 200 ml
- tvaroh 1 balenie
Nie, nie je to nahá torta. Je to koláč, ktorému je len teplo. Odporúčam ho hneď zjesť, alebo uložiť dobre hlboko do chladničky.
Príprava
- Ako prvé treba – vybrať z chladničky vajíčka, smotanu, maslo a víno, zapnúť rúru.
- Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka dáme bokom a žĺtka vymiešame so 4 lyžicami sirupu.
- Prilejeme maslo, mlieko a miešame.
- Postupne prisypávame kakao a múky, zmiešané s kypriacim práškom.
- Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Hotovo.
- Vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme. Skúšame špajdľou.
200 stupňov / 25 minút - V super-truper panvici skaramelizujeme cukor, pridáme víno a čakáme. Tu treba byť trpezlivý, lebo karamel stvrdne a vyzerá, že z neho nič nebude. No bude. Asi tak za 10 minút sa vo víne rozpustí a všetko zlo je zažehnané. Pridáme rozpučené jahody a hneď stiahneme z ohňa. Tiež hotovo
- Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme tvaroh a 4 lyžice sirupu. A zas hotovo.
- 3x hotovo. Ešte treba koláč zložiť. Cesto prerežeme cez stred napoly. Natrieme tvarohovým prelivom a naň nalejeme jahodový preliv. Druhou stranou cesta koláč zavrieme. Jeho vrch už ozdobíme podľa nálady. Posledné hotovo.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím