Ingrediencie
- Čínske cestoviny (použil som zelené tapiokové cestoviny, ale môžu byť akékoľvek iné) 200 g
- kuracie prsia 2 ks
- cuketa 1 ks
- zázvor 1 cm
- cesnak 1 strúčik
- žltá paprika 1 ks
- sójová omáčka 2 lyžice
- rybacia omáčka 1 lyžica
- čierny sezam
- bambusové klíčky
- s'ézamový olej 2 lyžice
Milujem ázijskú kuchyňu. Moja špajza je vždy plná ázijskych produktov. Prečo? Pretože táto kuchyňa je jednoduchá, umožňuje ľubovoľné kombinácie a je neuveriteľne rýchla. Čínske cestoviny dokonca ani nemusíte variť. Stačí ich zaliať horúcou vodou, počkať 3-4 minúty et voilá.
Tento recept je môj môj kulinársky pokus. Na panvicu som hodil všetko, čo som našiel a vyšiel z toho celkom dobrý lunch.
Príprava
- Na rozohriatu panvicu nalejme sezamový olej. Na horúcom oleji restujeme cca 1 minútu posekaný cesnak a zázvor.
- Pridávame nakrájane kuracie mäso a pražíme domäkka. Celý čas všetko miešame, aby sa nám jedlo nespálilo.
- Priebežne všetko podlievame sójovou a rybaciou omáčkou.
- Pridávame nakrájanú cuketu, papriku a bambusové klíčky. Smažíme okolo 2 minút.
- Jedlo zmiešame s cestovinami, ktoré pripravujeme podľa postupu na obale.
- Na záver posypeme sezamovými semienkami.
Vypadá to skvěle! V létě dokonalý oběd. 🙂