Ingrediencie
- Voda 1 hrnček
- Maslo 125 g
- Hladká múka 1 hrnček
- Trstinový cukor 2 pl
- Vajíčka 2 ks
- Soľ štipka
- Vanilkový struk 1 ks
- Trstinový cukor (na obal) 0,5 hrnčeka
- Mletá škorica 1 čl
- Smotana na šľahanie 0,25 hrnčeka
- Horká čokoláda 100 g
Úvod
Kto by nevedel, churros sú španielske šišky. Voňajú po škorici, jedia sa s čokoládou, ovocím, alebo len tak samé.
Postup
- V hrnci zohrejeme vodu a maslo.
- Osolíme, osladíme, pridáme vanilkové semienka a privedieme k varu.
- Do tekutej zmesi pridáme múku a miešame, kým sa cesto neoddeľuje od stien hrnca. Trvá to približne 2 minúty.
- Cesto premiestnime do misky a miešame, kým neochladne.
- Za stáleho miešania pridávame do cesta vajíčka. A opäť miešame. Poriadne. Nezľaknite sa, cesto má byť vo výsledku lepkavé.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a plech na pečenie vystelieme papierom. Cesto preložíme do vrecka na zdobenie a pomocou zdobiacej špičky vytvárame tvory-netvory.
- Churros pofrkáme vodou a dáme piecť.
- Kým pečieme prvú várku, zomelieme trstinový cukor a ovoniame ho škoricou.
- Churros hneď po upečení v tejto sladkej zmesi obalíme.
- Na čokoládový dip si zohrejeme šlahačku a oblejeme ňou čokoládu. Miešame, až do úplného roztopenia (rozumej: pripravíme ganache).
Paci sa mi tento recept, vyhoda je v peceni v trube a nie smazeni na oleji