Ingrediencie
- ovsené vločky 2 hrnčeky
- jačmenné krúpy 1 hrnček
- vajíčka 2
- kokosový olej 0,5 hrnčeka
- banán 1
- čokoláda na varenie 200 g
- sušené brusnice za hrsť
Prednedávnom som dostala do daru fajne spracovanú knižku s receptami od Liptova. Spomínajú sa v nej tradičné slovenské suroviny, medzi ktorými sú aj krúpy. Mali sme ich doma, tak sú už aj v koláči. Nazvala som ho chrumkavý, pretože sa s krúpami v koláči potrápite – pochrúmate. Pečením zmäknú a niekto by povedal, že pripomínajú kúsky chrumkavej čokolády.
Príprava
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Dáme ju bokom, aby vychladla. Nesmie ale stuhnúť.
- Tak hip-hop do roboty. V mixéri zmixujeme ovsené vločky, pridáme jačmenné krúpy. Mne osobne sa ich nepodarilo zmrviť úplne.
- Do misky presypeme túto jemnú zmes vločiek a krúpov, pridáme vajíčka, olej a banán. Banán poriadne vymačkáme tak, aby splynul s cestom.
- Na záver do cesta prilejeme čokoládu.
- Premiešame.
- Vlejeme do formy na pečenie, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie.
- Posypeme brusnicami alebo hocičím iným, čo doma máme (orechy, kokos, …).
- Pečieme – 200 stupňov / 40 minút.
Tip: ak nie ste poriadny zajac, pred pečením krúpy povarte vo vode (cca 15 minút) a pokračujte ďalej podľa receptu
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím