Ingrediencie
- chlieb 1 bochník
- tvrdý syr - použila som údený ementál
- oravská slanina
- jarná cibuľka
Túto dobrotu som našla na viacerých receptových blogoch, pripravila som ju na oslavu narodenín a zožala veľký úspech. Dá sa nakrájať, ale najlepšie je si kusy chleba so syrom odtrhnúť z bochníka. Môžete si urobiť rôzne varianty – aj vegetariánsky len so syrom a cibuľkou, minule som dala aj sušené paradajky a namiesto jarnej cibuľky je skvelá šalotka.
Príprava
- Bochník chleba nakrájajte až po spodnú kôrku, ale neprerežte ju.
- Bochník naplňte plátkami syra a slaniny a posypte cibuľkou.
- Zabaľte do alobalu a dajte piecť asi tak na 40 minút na 170 stupňov.
- Potom odokryte a zapečte ešte aspoň 10 minút.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím