Ingrediencie
- špargľa 400 g
- vlašské orechy 120 g
- cestoviny 400 g
- maslo 40 g
- olivový olej 2 PL
- citrón 1/2
- soľ
- čierne korenie
- syr typu grana na posýpku
Úvod
Jedného dňa zistíte, že vegetariánske jedlá môžu byť aj chutné. Ha, ha, blbý vtip, ale nemal som lepší po ruke. V každom prípade, odkedy som dospel k tomuto poznaniu, bezmäsité jedlá hrajú v našej kuchyni prím.
Na niektoré prídete tak, že si zadáte tému a potom to jedlo intuitívne vytvoríte. V tomto prípade bola v zadaní špargľa. Nevravím, že to takto nejako už niekto nenavaril, iste, veď ani nevravím, že by sa to malo volať po mne. K spokojnosti som dospel už pri druhom pokuse, po drobnej zmene ingrediencií, ale možno to niekto z vás potiahne k ešte väčšej noblese.
Príprava
- V hrnci necháme zovrieť vodu na cestoviny.
- Špargľu, očistenú od drevnatých spodkov, nakrájame na zhruba poldruha centimetrové valčeky.
- Vlašské orechy podrvíme v mažiari.
- Cestoviny dáme variť do osolenej vody s pár kvapkami olivového oleja.
- Na panvici rozpustíme maslo s olivovým olejom. Pridáme špargľu, restujeme ju asi 3 minúty na prudšom ohni, okoreníme, osolíme, potom plameň znížime a podusíme ju ešte zhruba 10 minút
- K špargli pridáme rozdrvené vlašské orechy, ešte trochu podusíme, vsypeme uvarené cestoviny, pokvapkáme šťavou z citróna, premiešame a odstavíme z plameňa.
- Cestoviny pred podávaním posypeme syrom typu grana.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím