Ingrediencie
- čerstvé droždie 1 kocka
- hladká múka (môžme zmiešať hladkú a celozrnnú) 480 g
- mileko (vlažné) 250 ml
- olej 100 ml
- soľ 2 lyžičky
- kryštálový cukor pol lyžičky
- maslo 100 g
- cesnak 4 stúčiky
- bylinky podľa chuti (bazalka, petržlenová vňať,...)
- 200 g tvrdého syra
- rozšľahané vajce 1
- sezam
Príprava
- Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme chvíľu nakysnúť.
- Z hladkej múky, oleja, soli a z nakysnutého kvásku vypracujeme hladké cesto a necháme na teplom mieste aspon pol hodinu (pokojne aj dlhšie, podľa toho, koľko máme času).
- Medzitým si pripravíme plnku: maslo vymiešame s roztlačeným cesnakom a bylinkami, ochutíme soľou.
- Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme pripravenou plnkou, posypeme syrom a zvinieme do rolády.
- Pokrájame na kúsky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20 minút, kým nie sú slimáky na povrchu zlatisté.
Tento recept preložila Dominika do francuzštiny.
vyzerá to super
chutí ešte lepšie…:)