Ingrediencie
- červená šošovica 500 g
- cibuľa 1 ks
- cesnak 4 strúčiky
- mrkva 1 väčšia alebo 4 menšie
- zemiaky 2 ks
- soľ
- chilli
- maslo 2 lyžice
Úvod
Čokoľvek zo šošovice máme radi, nedávno som narazila na červenú odrodu. Jej výhodou je, že ju netreba namáčať a je veľmi rýchlo uvarená.
Príprava
- Na troche oleja opražte cibuľu.
- Pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a duste spolu, mrkva sa totiž varí o niečo dlhšie.
- Pridajte prepláchnutú šošovicu a lisovaný cesnak.
- Asi v polovici varenia pridajte nakrájané čerstvé paradajky.
- Môžete pridať chilli.
- Na koniec dajte dve lyžice masla na zjemnenie.
- Na tanieri posypte petržlenovou vňaťou.
V zozname ingrediencii chybaju paradajky. Nie je jasne kolko ich pridat.
Áno, prepáčte, nejako to vypadlo, do toho pol kila šošovice som dala asi päť čerstvých paradajok, ale dať si môžete viac aj menej.
V priprave zase nieje kedy pridat zemiaky ?
Zamenit v ingredianciach zemiaky za paradajky a problem vyrieseny.
Ja som dala zemiaky bez paradajok (paradajky som nechcela). Vynikajúce…