Ingrediencie
- Olivový olej 1 pl
- Cesnak, nadrobno 1 strúčik
- Cibuľa, nadrobno 1/2 ks
- Chorizo, na kolieska 1 ks
- Ryža 1/3 kg
- Hovädzí vývar 4 dl
- Soľ
- Čierne korenie
- Paradajky cherry, prekrojené 6 ks
- Zelené olivy 14 ks
- Krevety 250 g
- Kuracie prsia (uvarené), pokrájané 150 g
- Suché biele víno 2 dl
Je neuveriteľné, že toto jedlo som varil prvýkrát na prvý sviatok vianočný počas toho, ako v TV dávali Popolušku. To však nič nemení na chuti leta a vôni mora, ktorú vám pripomenie.
- Na panvičku rozohriatu na bomby dáme olivový olej, potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnačik a cibuľku. Orestujeme do zlatohneda.
- Pridáme na krúžky nakrájanú klobásku chorizo (alebo inú kvalitnú) a opekáme 10 min na miernom ohni.
- Pridáme ryžu a potom zalejeme vývarom tak, aby sme ju zakryli. My sme mali poriadný hovädzí, ale možete použiť akýkoľvek, len žiaden bujón alebo vegetu!
- Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Varíme tak dlho, až kým ryža nezmäkne. Počas varenia stále dolievame další vývar, aby nám paella nevyschla. Keď neviete, kedy je ryža uvarená, jednoducho ju ochutnajte, či je mäkká.
- Tesne predtým, ako sa ryža uvarí, pridáme paradajky, olivy, krevety a kuracie mäsko.
- Zalejeme vínkom a chvíľku povaríme, pokiaľ krevetky nebudú hotové.
áno veľmi sa nám to páčilo