Ingrediencie
- maslo 250g
- rozlámaná 70% horká čokoláda 250g
- kakaový prášok 20g
- hladká múka 65g
- čajová lyžička prášku do pečiva 1
- kryštálový cukor 280g
- vajíčka 4
Príprava
- Predhrejeme si rúru na 180°C a vyložíme plech papierom na pečenie. Ideálna veľkosť plechu je 25 x 25 cm, prípadne použijeme plech na muffiny vyložený košíkmi.
- Nalámanú čokoládu a maslo spolu rozpustíme nad vodným kúpeľom, až kým zmes nie je hladká. Necháme mierne vychladnúť.
- V samostatnej miske zmiešame kakaový prášok, múku s kypriacim práškom a cukor.
- Suchú zmes postupne pridávame k čokoládovej a všetko spolu premiešame.
- Na záver pridáme rozšlahané vajcia a dobre zamiešame, až kým nebude mať zmes hodvábnu konzistenciu.
- Cesto vylejeme do formy na pečenie, alebo rozdelíme do muffinového plechu (z tejto dávky cesta vyjde cca 45 muffinov o priemere 5cm).
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.
- Po upečení a vyhladnutí kombinujeme s čerstvým ovocím. Ak chceme aby bolo brownies na povrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne, po upečení a vychladnutí ho dáme na pár hodín do chladničky.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím