Ingrediencie
- Lístkove cesto 1 ks
- Broskyne 500 g
- Marcipán 80 g
- Vajce 3 ks
- Pochúťková smotana 200 g
- Vanilkový cukor 1 ks
- Cukor 40 g
- Vanilkový puding z prášku 1 ks
- Práškový cukor
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C (160°C obehový vzduch).
- Okrúhlu formu na koláč (Ø 26 cm) vyložíme 1 cm vysoko lístkovým cestom.
- Napicháme ho vydličkou.
- Marcipánovú masu pomrvíme na cesto.
- Smotanu, vajcia, vanilkový cukor, cukor a práškový vanilkový puding rozšľaháme a vylejeme na cesto.
- Poukladáme na plátky narezané broskyne (alebo iné ovocie ako slivky, jablká, nektarinky, …) a necháme 35-40 min zapiecť v rúre, kým vaječná masa nezhustne.
- Po vychladnutí môžeme koláč posypať práškovým cukrom.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím