Ingrediencie
- kakaové sušienky Indián 200 g
- maslo 100 g
- mlieko 8 pl. lyžíc
- biela čokoláda Orion 200 g
- tvaroh 300 g
- kyslá smotana s obsahom tuku 30 % * 200 g
- broskyne jeden kompót alebo 300 g čerstvých
* Najlepšia je od českej mliekárne Kunín, prípadne použite Créme fraiche od Bohemilku
Jednoduchý tvarohový koláč, na ktorom sa nedá nič pokaziť. Nepečie sa, len potrebuje odstáť v chladničke. Dá sa použiť rôzne ovocie (maliny, ríbezle, černice, marhule alebo broskyňový či mandarinkový kompót). Závisí od vás, ktoré si vyberiete.
Príprava
- Sušienky polámte na drobné kúsky. Dajte ich do sáčku a valčekom na cesto najemno rozdrvte.
- V hrnci si roztopte maslo a doň pridajte rozdrvené sušienky a mlieko. Dobre premiešajte.
- Hmotu naneste na dno formy na pizzu. Prípadne použite akúkoľvek formu s priemerom asi 20 cm. Dajte na 15 minút do chladničky.
- V hrnci si rozpustite bielu čokoládu. Nechajte ju chladnúť na sporáku, pokiaľ si pripravíte zvyšok plnky.
- V miske rozmixujte tvaroh so smotanou. Ak ostávajú drobné hrudky tvarohu, nič si z toho nerobte.
- Tvarohovo-smotanovú hmotu dobre rozmiešajte s bielou čokoládou.
- Do zmesi na záver zľahka pridajte na malé kusy nakrájané ovocie a lyžicou naneste na korpus. Použila som broskyňový kompót a na ozdobenie aj pár černíc. Výborné boli aj čerstvé maliny. Hotový cheesecake treba nechať odstáť v chladničke minimálne šesť hodín.
Recept vyzeral super, ale práve som vyhodila cely koláč 🙁 uplne sa prilepil
Nikdy sa mi to nestalo. Ako dlho ste ho nechali odstat?