Broskyňový cheesecake s bielou čokoládou

  • 25 min
  • 7 Ingred.
  • 2528 x

Ingrediencie

  • kakaové sušienky Indián 200 g
  • maslo 100 g
  • mlieko 8 pl. lyžíc
  • biela čokoláda Orion 200 g
  • tvaroh 300 g
  • kyslá smotana s obsahom tuku 30 % * 200 g
  • broskyne jeden kompót alebo 300 g čerstvých

*  Najlepšia je od českej mliekárne Kunín, prípadne použite Créme fraiche od Bohemilku

Jednoduchý tvarohový koláč, na ktorom sa nedá nič pokaziť. Nepečie sa, len potrebuje odstáť v chladničke. Dá sa použiť rôzne ovocie (maliny, ríbezle, černice, marhule alebo broskyňový či mandarinkový kompót). Závisí od vás, ktoré si vyberiete.

Príprava

  1.  Sušienky polámte na drobné kúsky. Dajte ich do sáčku a valčekom na cesto najemno rozdrvte.
  2.  V hrnci si roztopte maslo a doň pridajte rozdrvené sušienky a mlieko. Dobre premiešajte.
  3.  Hmotu naneste na dno formy na pizzu. Prípadne použite akúkoľvek formu s priemerom asi 20 cm. Dajte na 15 minút do chladničky.
  4.  V hrnci si rozpustite bielu čokoládu. Nechajte ju chladnúť na sporáku, pokiaľ si pripravíte zvyšok plnky.
  5.  V miske rozmixujte tvaroh so smotanou. Ak ostávajú drobné hrudky tvarohu, nič si z toho nerobte.
  6. Tvarohovo-smotanovú hmotu dobre rozmiešajte s bielou čokoládou.
  7.  Do zmesi na záver zľahka pridajte na malé kusy nakrájané ovocie a lyžicou naneste na korpus. Použila som broskyňový kompót a na ozdobenie aj pár černíc. Výborné boli aj čerstvé maliny. Hotový cheesecake treba nechať odstáť v chladničke minimálne šesť hodín.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Vytlačiť recept

2 komentáre

Ako sa Vám to páči?