Ingrediencie
- Veľké batáty (sladké zemiaky) 3
- Vajíčko 2
- Polohrubá biela múka 1 hrnček
- Celozrnná hladká múka 0,5 hrnčeka
- Oleja 0,5 hrnčeka
- Kokosové mlieko 0,5 hrnčeka
- Trstinový cukor 0,5 hrnčeka
- Med 2 lyžice
- Kypriaci prášok z vínneho kameňa 1 lyžička
- Škorica 1 lyžička
- Perníkové korenie 2 lyžičky
- Kakao 2 lyžice
- Čokoláda na varenie
Úvod
Hodiny nezastavím a preto som upiekla môj prvý tohtoročný vianočný koláč. Perník.
Postup
- Batáty nakrájame na menšie kúsky a dáme piecť na 220 stupňov / cca 25 minút.
- Kým batáty vychladnú, pripravíme cesto. Celé vajíčka vymiešame s cukrom a s medom, pridáme olej a mlieko. Do tekutej zmesi prisypeme obe múky, zmiešané s kypriacim práškom. Cesto ovoniame škoricou, kakaom a perníkovým korením.
- Vychladené batáty ošúpeme a vidličkou rozpučíme na pyré. Komu sa nechce pučiť, nech použije mixér. Batátové pyré pridáme do cesta a poriadne premiešame. Čokoládu nasekáme na kúsky a hodíme do cesta. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme na 200 stupňov / 25 minút.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím