Ingrediencie
- vajcia 4
- práškový cukor 200g
- polohrubá múka 250g
- olej 2dcl
- vlažná voda 1dcl
- prášok do pečiva 1
- šťava z 1 citróna (veľmi dôležité)
- kakao 1-2 lyžice
Príprava
- Zapneme rúru na 170°C. Formu na bábovku vymažeme maslom, alebo potrieme olejom a vysypeme múkou.
- Navážime si všetky suroviny, práškový cukor rozdelíme na dve časti po 100g, oddelíme bielky od žĺtkov.
- Polovicu cukru (100g) vymiešame so žĺtkami, postupne po častiach pridávame múku s primiešaným práškom do pečiva, vodu, olej a šťavu z citróna. Vymiešame hladké cesto.
- V osobitnej nádobe vyšľaháme druhú polovicu cukru spolu s bielkami na tuhý lesklý sneh. Má byť taký pevný, aby sa dala nádoba prevrátiť hore dnom.
- Sneh z bielkov opatrne vmiešame do cesta.
- Asi 2 tretiny cesta nalejeme do bábovkovej formy, do zvyšku vmiešame 1 až dve lyžice kakaa. Netreba ho dávať veľa, cesto by bolo suché.
- Kakaové cesto rovnomerne nalejeme do formy na svetlé a vidličkou jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie.
- Pečieme asi 40-50 minút, či je bábovka upečená skontrolujeme špajlou – ak ju po zapichnutí vytiahneme z bábovky suchú, je upečená.
- Bábovku necháme vo forme asi 10 minút odpočívať, potom ju môžeme vyklopiť na tanier.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím