Ingrediencie
- baklažán 3 ks
- sezamová pasta tahini 130 g
- soľ 1 a 1/4 čajovej lyžičky
- cesnak 3 strúčiky
- chilli
- rasca
- olivový olej 1 PL
- petržlenová vňať
- citrónová šťava 3 PL
Tento recept pochádza z knihy Davida Leibovitza Moja kuchyňa v Paríži , ktorú sme dostali s manželkou ako svadobný dar. Prvýkrát som baba ghanoush jedol počas izraelských prázdnin. Je to jednoduchá nátierka, vďaka ktorej som sa zamiloval do baklažánov.
Príprava
- Rúru predhrejeme na 190° C.
- Baklažány popicháme vidličkou a necháme piecť 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť.
- Baklažány rozdrobíme ručným mixérom, pridáme citrónovú šťavu, tahini, čili, kmín, soľ, cesnak.
- Prizdobíme vňaťou a sezamovými semienkami.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím