“Sympatický mladý muž mal okrem varenia blízko aj k šoubiznisu. Už na strednej škole písal články pre tínejdžerské časopisy so slovenskými celebritami, ale láska k varenou bola oveľa silnejšia. Ako súvisí šoubiznis s varením? Veľmi jednoducho, Peter Varga svoje idoly nielen fotí na koncertoch, ale mnohé mali možnosť ochutnať špeciality, ktoré prešli jeho šikovnými rukami. Na Slovensku si na Petrových dobrotách pochutnal napríklad aj bývalý prezident Ivan Gašparovič a mnohí poslanci. Počas svojho niekoľkoročného pôsobenia v zahraničí varil pre tím speváčky Beyoncé, rovanko pre celý mančaft okolo Jennifer Lopez, neodolal ani Justin Bieber, Simply Red, Andrea Bocelli, či futbalisti FC Liverpool a mnohí další. K vareniu sa privoňal už ako štvorročný chlapec, nebol to čaj ani praženiaca, ale babička ho naučila rovno ručne ťahanú štrúdlu. Vareška sa odvtedy stala jeho nerozlučnou priateľkou. Babička pri svojej výuke, keď zbadala, že Peťo má nielen vlohy, ale aj veľa lásky k vareniu, ktorá je najpotrenejšou ingredienciou do každého jedla, pokračovala ostatnými jedlami naučila ho tajomstvám kulinárstva. Variť z čerstvých surovin, s citom, a Peťo sa jej odplácal tým, že už v šiestich rokoch piekol koláče, pripravoval nedeľné obedy, obsluhoval a vymýšľal jedlá pre návštevy, skrátka jeho kroky sa neustále krútili okolo kuchyne. Logicky po skončení základnej školskej dochádzky pokračoval v štúdiu na Strednom odbornom učilišti v Nových Zámkoch, kam postúpil bez prijímacích pohovorov a vyučil sa za kuchára. Základnú vojenskú službu prežil tiež v kuchyni ako hlavný kuchár a po jej skončení sa zamestnal vo Vajnoroch v reštaurácii Vináreň pri kaplnke. Neustále sa zdokonaľoval, nasledovalo Erato, známa bratislavská reštaurácia, kde sa schádzali herci, speváci, muzikanti, ale Peter už mal vyššie ambície a absolvval konkurz do hotela SAS Carlton, kde práve otvárali taliansku reštauráciu Patio. Najlepsim hotelom bol Marrols na Tobruckej ulic, ktorý je momentalne 5 hviezdičkový a stále si udržiava prvé miesto v rebríčku top 5 hotelov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. A tak aj Petrove kroky nasledovali práve do tohto hotela. Po skvelej práci a prestíži prišla prvá ponuka do zahraničia - otvoriť dve talianske restaurácie v írskom Dubline., čo sa aj podarilo. S úspechmi rástla chuť a láska k práci v kuchyni a Peter pokračoval v zdokonaľovaní v špičkovom hoteli The Gibson v Dubline, v ktorom posobí už zopár rokov ako sefkuchar a so svojím kuchárskym tímom vytvára skvelú prácu k spokojnosti vedenia hotela, ale i klientov z celého sveta. Peter Varga, z dedinky Tureň pri Senci robí dobré meno nielen sebe, ale aj Slovensku. Zahraničie ho naučilo vážiť si kolegov, klientov a ľudí okolo seba, no i vystupňovalo v ňom to, čomu ho učila už babiča - variť s láskou a mať pri tom srdiečo na pravom mieste. A hoci je sám mladý, už tieto poznatky a skúsenosti odovzdáva mladším perspektívnym kuchárm, aby pokračovali v jeho tradícii.”