Jemný jablkový koláč

Jemný jablkový koláč

  • 60 min
  • 10 Ingred.
  • 310 x
  • Porcie 8
  • Príprava 20 min
  • Varenie 40 min
  • Chod
  • Svetová kuchyňa
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • Biely nízkotučný jogurt 150ml
  • Kryštálový cukor 120g
  • Vanilkový cukor 1 balíček
  • Vajce 2 ks
  • Olej 2 pl
  • Polohrubá múka 250g
  • Kypriaci prášok 3 čl
  • Jablká 2-3 ks
  • Citrónová šťava
  • Škoricový cukor

Úvod

Jednoduchý a rýchly koláčik, ktorý vykúzlite z minimálneho množstva surovín.

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 200°C, okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie.
  2. Jablká olúpeme, nakrájame na mesiačiky a polejeme citrónovou šťavou.
  3. Jogurt, kryštálový a vanilkový cukor, vajcia a olej zmiešame.
  4. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli.
  5. Cesto vylejeme a rozotrieme na pripravený plech. Na cesto poukladáme jablká (povtláčame ich užšou stranou kolmo na dno plechu) a posypeme ich škoricovým cukrom. Nevadí, ak jablká trčia, cesto sa pri pečení nadvihne.
  6. Pečieme približne 40 minút.
  7. Krájame a servírujeme až po úplnom vychladnutí.

Vytlačiť recept